Juoksutapahtuman osallistujille
 • Etusivu
 • Juoksutapahtuman osallistujille

Keuruun yömaraton on vuosittain järjestettävä juoksut

pahtuma, joka juostaan Keuruun keskustan upeissa järvimaisemissa. Tällä sivulla on tärkeää tietoa osallistujille. Tervetuloa juoksemaan Keuruun kesäyöhön!

 • Reitti

  Reitti on tuttu viimevuosista. Se on virallisesti tarkkuusmitattu. Reitti on pääosin asfalttia ja kovapintaista soraa. Kivituhkaa siitä on reilut kaksi kilometriä. Kilometrimerkinnät ovat maratonreitin mukaisesti 1-10 km, 15 km, 20 km, 25 km, 30 km, 35 km ja 40 km.

  Alustavia kilpailuohjeita (viimeiset ilmoitustaululla reitteineen)

  Download (PDF, 63KB)

  Korkeuskäyrä, (polarin mittari, ei virallinen) – päivitys tehty 9.7. mittauksen perusteella – lisälenkin käyttötiedot kartassa päivitetty

  Uusi kartta – reitti on lähes sama kuin aiempina vuosina, kilpailun keskus on keskusurheilukentän viheriöillä.

  Download (PDF, 786KB)

  Huoltopisteet

  Reitin varrella on kolme huoltopistettä. Kts kartta.

  • Omat juomat ovat erillisillä pöydillä ennen muita tarjottavia, järjestyksessä omat juomat, urheilujuoma ja vesi
  • Lisäksi huoltopisteellä tarjotaan vaihtelevasti suolakurkkua, suolaa, rusinoita ja banaania
  • Omat juomat tulee jättää tuntia ennen starttia kisakansliaan niihin varattuihin kuljetuslaatikoihin. Pullot on merkittävä juoksunumerolla / nimellä.
  • Huoltopisteillä ovat myös tarjolla ensiapua
  • WC Bajamajat sijaitsevat kisakeskuksen ja lähdon läheisyydessä. Juoksureitillä ei ole muita WC mahdollisuuksia.
  • Maalissa puolimaratonin- ja maratonin juoksijoille keitto, leipä ja juoma, kympin- ja viestijuoksijoille jäätelö
 • Matkat, Aikataulu, hinnat, palkinnot ja vakuutukset

  Maraton: N, N40, N50, N60, M, M40, M50, M60

  Puolimaraton: N, N40, N50, N60, M, M40, M50, M60

  Varttimaraton: T15, T17, N, P15, P17,  M

  4 X 10.55km maratonviesti: N, M, sekajoukkue

  Aikataulu

  Maraton ja joukkueviesti starttaa klo 20:00
  Puolimaraton ja varttimaraton klo 20:00

  Download (PDF, 830KB)

  Maratonin ja puolimaratonin nopeimmille nais- ja miesjuoksijoille 50 Euron rahapalkinto.

  POPPI-minimaraton lapsille, n.300m T/P alle 5v, 6v-8v. ja n. 730m T/P9-14v.

  POPPI-MINIMARATONIN OHJEET

  Sarjat:

  T/P 0-5 vuotta n. 300m

  T/P 6-8 vuotta n. 300m

  T/P 10 vuotta syntymävuosi 2007 ja 2008, n.730m

  T/P 12 vuotta syntymävuosi 2005 ja 2006, n.730m

  T/P 14 vuotta syntymävuosi 2003 ja 2004, n.730m

  Aikataulu:

  17:50 Lasten alkulämmittely

  18:00 Lasten sarjojen ensimmäiset lähdöt

   

  730m juoksevilla lapsilla on sähköinen ajanotto.

  POPPI-minimaratonin ilmoittautuminen sijaitsee aikuisten ilmoittautumisen yhteydessä. Juoksijat täyttävät erillisen ilmoittautumislomakkeen ennen kilpailunumeron saantia. Kilpailunumerot palautetaan maalissa järjestäjälle. Juoksuun osallistuminen on maksuton.

  Kaikki palkitaan mitalilla ja mehulla. 8-vuotiaiden ja nuorempien sarjoissa ei ole ajanottoa tai sijoituspalkintoja. Tulokset ilmoitetaan Yömaratonin nettisivuilla aakkosjärjestyksessä. 9-14 vuotiaiden sarjoissa kolme parasta palkitaan pokaalein. Näiden sarjojen palkintojenjako noin kello 18.15. urheilukentällä olevalla palkintopallilla.

  Tervetuloa juoksemaan!

  Ilmoittautuminen ja osanottomaksut

  • 30.4.2018 Mennessä: Maraton 30€ (JK27€), Puolimaraton 25€ (JK 22€), Varttimaraton 20€ (JK17€) ja Joukkuemaratonviesti 80€ (JK75€)
  • 2.7.2018 Mennessä: Maraton 40€ (JK37€), Puolimaraton 35€ (JK 32€), Varttimaraton 20€ (JK17€) ja Joukkuemaratonviesti 100€ (JK95€)

  Jälki-ilmoittautuminen paikan päällä viimeistään tuntia ennen lähtöä (EI JK alennusta!): Maraton 50€, Puolimaraton 40€, Varttimaraton 30€ ja Joukkuemaratonviesti 120€. Käteismaksu.

  Mahdolliset sarjanvaihdot tehtävä kisakansliassa paikanpäällä viimeistään tuntia ennen starttia. Sarjanvaihdosta  ei hyvitetä rahoja takaisin.

  Ennakkoilmoittautuminen Juoksija-lehden kautta. Maksun voi suorittaa myös Smartum-, kulttuuri- tai liikuntaseteleillä ja Sporttipassilla. POPPI-minimaraton on ilmainen.

  Vakuutus

  • Jokainen juoksija osallistuu kilpailuun omalla vastuullaan
  • Muistathan tarkistaa oman vakuutusturvasi ennen kilpailua

  Palkinnot

  • Jokaisen sarjan kolme parasta palkitaan pokaalein
  • Joukkueviestissä sarjojen yksi paras joukkue palkitaan
  • Osallistujamitali
  • Tuotepalkintoja
  • Maratonin ja puolimaratonin nopeimmille nais- ja miesjuoksijoille 50€ rahapalkinto.

  Muuta

  Tapahtumassa otettaviin kuviin kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden käyttää kuvia tapahtuman sivuilla.

 • Osallistujainfo

  Pysäköinti

  Kantateiltä VT 23 ja KT 58 on opastus yömaratonin pysäköintialueille.

  Jäähallin (Einari Vuorelan tie 4-6) viereinen pallokenttä on varattu Yömaratonin paikoitusalueeksi, missä pysäköinti on maksutonta. Pallokentältä on opastus keskusurheilukentälle, jonne matkaa on noin 400 m.

  Kisakanslia ja kilpailunumerot

  Kisakanslia sijaitsee tapahtumapaikalla Keskusurheilukentällä. Kisakansliassa tehdään jälki-ilmoittautuminen ja kilpailunumeroiden sekä kisamateriaalin haku.

  Kilpailunumerot tulee olla noudettuna tuntia ennen juoksun lähtöä. Kilpailunumero on henkilökohtainen eikä sitä saa luovuttaa toiselle. Kilpailunumerot kerätään pois maaliin tulon jälkee varusteteltan luona, jossa kilpailia saa samalla varustekassin itselleen. Palauttamattomista numerolapuista peritään 10e/numerolappu.

  Sairastapauksessa osallistumisen siirto seuraavalle vuodelle onnistuu lääkärintodistuksella. Osanottomaksua ei kuitenkaan palauteta.

  Tarkista kisakansliassa, että olet saanut kirjekuoren, jossa ovat kilpailunumero, varustesäilytysnumerolappu ja hakaneulat sekä puoli- ja täysmaratonin juoksijoilla ruokalippu.

  POPPI-minimaratonille ilmoittaudutaan aikuisten ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuminen tapahtuu viimeistään 1 tunti ennen sarjan lähtöä. Tapahtuma on lapsille maksuton.

  Lähtö ja maali

  Lähtöpaikka ja maalialue sijaitsevat Keskusurheilukentän läheisyydessä . POPPI-minimaratonin lähtö- ja maalipaikka 730m juoksevilla sijaitsee samassa paikassa kuin aikuisten maali.

  Lähtöalueelle mennään merkittyä reittiä pitkin pääkatsomon takaa kevyen liikenteen väylää, Uimahallin ja kentän välistä kokoontumisalueelle. Urheilukentälle juoksia ei saa mennä, ettei ajanoton kanssa synny ongelmia. Kts. kartat.

  Reitti

  Juoksumatkana on 10.55 km pitkä tarkkuusmitattu reitti. Reitti kulkee osittain pyöräteitä ja ulkoiluun tarkoitettuja kovapintaisia reittejä pitkin. Osa juoksumatkasta tapahtuu autotien varressa, mihin tulee tilapäisiä nopeusrajoituksia. Risteyksissä on liikenteenohjaus. Reitti on merkattu kalkkiviivalla ja opastein.

  Juoksun suoritusaika on 6 h. Varttimaratonilla reitti kierretään yhden kerran, puolimaratonilla 2 kertaa ja maratonilla 4 kertaa. Osallistujan täytyy juosta lähdössä, uudelle kierrokselle lähtiessä ja maaliin tullessa ajanottomaton ylitse saadakseen itselleen ajan. Maaliin tullaan tunnelin kautta kentälle ja kierretään rata myötäpäivää pääkatsomon eteen.

  Ajanotto

  Yömaratonin ajanotto tapahtuu numerolappuun kiinnitetyn sirun kautta. Numerolappua ei saa taittaa ja numero tulee kiinnittää paidan etupuolelle.

  Huoltopisteet

  Reitillä on 3 varsinaista huoltopistettä. Kts. kartta. Huoltopisteet sijaitsevat noin 3 kilometrin välein. Juomien järjestys on omat (merkatut) juomat, Maxim-urheilujuoma ja vesi. Suolaa, suolakurkkua ja rusinoita tarjoillaan myös huoltopisteillä. Maalissa kympin ja joukkueviestin juoksijat saavat jäätelöt.

  Puolimaratonin ja maratonin juoksijat saavat keittoruoan ja leivän ruokalipulla, joka jaetaan kisakansliassa kilpailunumeron ja -materiaalin yhteydessä. Tapahtuman suuren osallistujamäärän vuoksi emme pysty huomioimaan erityisruokavalioita.

  Omat juomat tulee toimittaa kisakansliaan. Juomassa tulee olla nimi ja selkeästi kerrottuna, mihin huoltopisteelle se viedään.

  Keskeyttäminen

  Jos jostakin syystä joudut keskeyttämään juoksun, kerro siitä toimitsijalle ensiapu- ja huoltopisteellä. Toimitsija järjestää siitä kuljetuksen maalipaikalle.

  Ensiapu

  Ensiapuryhmä päivystää kisakeskuksessa (puh. 0400-479361).Ensiapuhenkilöt auttavat pikkuvaivoissa huoltopisteillä. Yleinen hätänumero 112.

  Varustesäilytys

  Osallistujalla on mahdollisuus jättää varusteet säilytykseen siihen varattuun telttaan. Varustekassit merkataan juoksijan juoksunumerolla. Teltta on vartioitu koko tapahtuman ajan. Muutoin tavaroiden säilytys jokaisen omalla vastuulla.

  Peseytyminen

  Juoksun jälkeen on peseytymismahdollisuus Uimahallin peseytymistiloissa sekä pääkatsomon alla olevissa puku- ja suihkutilaloissa.

  WC Bajamajat sijaitsevat kisakeskuksen ja lähdön läheisyydessä. Juoksureitin varrella ei ole muita WC-mahdollisuuksia.

  Palkintojenjako (alustava suunnitelma)

  Jokainen juoksija palkitaan Keuruun Yömaraton -mitalilla. POPPI-minimaratonilla jaetaan oma mitali ja sarjojen T/P 10, T/P 12 ja T/P 14 kolme parasta palkitaan pokaalein.

  Vartti-, puoli- ja täysmaratonin sarjojen kolme parasta palkitaan pokaalein ja tuotepalkinnolla. M/N/seka -sarjojen joukkuekisan voittaja joukkue palkitaan pokaalein. Puolimaratonin ja maratonin päivän nopeimmat naiset ja miehet palkitaan 50€ rahasummalla.

  Palkintojenjakoaikataulu

  Varttimaraton palkintojen jako n. klo 21.15

  ½-Maraton palkintojen jako n. klo 22.15

  Maraton ja maratonjoukkueviesti palkintojen jako n. klo 00.30

  Aikataulu on alustava. Palkinnot pyritään jakamaan mahdollisimman pian kun sarjojen kolme parasta on selvillä.

  Oikeudet kuviin

  Tapahtuman järjestäjällä on oikeudet tapahtumassa ottamilleen omille kuvilleen.

  Vakuutus

  Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjien puolesta. Jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuulla.